Aroma lámpa

2012.10.16.

Aroma lámpa

Az aromalámpát vagy illatosítót lámpát szinte mindenki ismeri, de kevesen tudják, hogy a jó aromalámpának meghitt fényt, hangulatot és illatot kell árasztania. Az erősen párolgó illóolaj gőzének útjában nem állhat semmilyen akadály.

Az aromalámpát vagy illatosítót lámpát szinte mindenki ismeri, de kevesen tudják, hogy a jó aromalámpának meghitt fényt, hangulatot és illatot kell árasztania. Az  erősen párolgó illóolaj gőzének útjában nem állhat semmilyen akadály.

 Ügyeljünk arra, hogy a párologtató csészében mindig legyen víz, különben előfordulhat, hogy az olaj cseppentéskor lángra lobban.

 Az elpárologtatandó illóolaj vagy olajkeverék mennyiségét elsősorban a helyiség nagysága szabja meg, de természetesen az is számít, hogy milyen intenzív az illat, mennyire érzékenyek a szobában tartózkodók, és hogy az aromalámpa alkalmazásának mi a célja(frissítés, nyugtatás, fertőtlenítés, vérnyomás-változtatás, relaxáció stb.). Az általában szokásos mennyiség 5-15 csepp, de elsősorban az egyéni egészségtől és ízléstől függ.

 

vissza