Natúr kozmetikumok

Kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó készítmények. A természetes összetvők, gyógyító hatását az első napokban tapasztalni fogod.:). 

Ha először használsz természetes hatóanyagú kozmetikumot, az első 1-2-3 hétben egyéntől függően, beindul a test méregtelenítése. Így előfurdulhat hogy felerősödnek az aktuális panaszok, de ne hagyd abba az ápolást mert, ahogy a méreganyag elfogy a szervezetedből, a problémák is csökkeni fognak, és megszünnek.

Amit tudni érdemes ezekről a krémekről ha most használod először:

-az arckrémet mindig nedves arcra kend el.

-mivel ezek a krémek olajokból és vajakból állnak, első használatkor nagyon olajosnak érezheted. Segít ha nagyon pici mennyiségben kezded fel kenni az arcodra. Így elkerűlheted hogy a bőröd tocsogjon az olajos krémtől:). Többszöri neki futásra biztosan sikerül. Megéri kisérletezni, mert a bőröd megfogja hálálni a természetes olajok jótékony hatását.:)


Gyermekeim érzékeny bőre inditott el a krémkészítés rejtelmeibe. Nem használhatam nekik csak gyógyszertári készítményeket, és különböző szteroidos krémeket. Ezek mára a kukában landoltak.

 

 

 

 

 

 

 

3 nap használat után eldobtuk a szteroidos krémeket:). És shea vajas természetes kézkrémre cseréltük ime a hatás.


Krémeim egyik fő összetevője:

A shea vaj:

 Gazdag zsírsav-tartalma mellett sok A, E és F vitamint tartalmaz.

Napjainkban a kereskedelemben kapható, mesterséges összetevőket tartalmazó készítmények szinte mindegyike tartalmaz valamilyen kőolajszármazékot (pl. paraffin), ami elfedi a bőr pórusait, amely ezáltal nem képes lélegezni.

Ezzel szemben a sheavaj felszívódik a bőrbe és hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. "Titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi.

A shea vaj viszonylag lassan szívódik fel a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású.

Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.

Gyorsan és tartósan enyhíti a pikkelysömör tüneteit.

Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású.

A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik.

Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre.

Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.

Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.

Használatával elkerülhető a terhességi csíkok megjelenése.

Kisebb égési sérülések esetén segíti a bőr regenerálódását.

-Különböző olajok:

-oliva olaj: benne vannak mindazok a zsírsavak, amelyekre a szervezetünknek szüksége van, de ellőállítani nem tudja. Hámképző, a hám anyagcseréjét, légzését javítjó hatású. E vitaminban is gazdag, antioxidans, öregedésgátló hatású kozmetikai alapanyag.

-sárgabarackmag olaj: 

Vitamintartalmának (A, E, F) köszönhetően antioxidáns, hámképtő, sebgyógyító hatású. Elvékonyodott hámrétegű bőrök, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrök ideális ápolószere.Bőrsimító, bőrpuhitó hatású.

A többit pedig az aktuális krémeknél taláhatod. :)